Lägg till din sida Välj nytt lösenord

Logga in

Få mer besökare till din blogg

Det finns flera sätt att få mer besökare till sin blogg. Ett sätt är att lägga till din blogg på olika bloggtopplistor som t.ex. Superloggen så att din blogg exponeras på nätet.

Andra sätt att få mer besökare är att kommentera andra bloggar du läser, skriv då något vettigt i kommentaren som tillför något till diskussionen, så att din kommentar inte blir tagen för spam. När du själv bloggar kan du även passa på att vara generös med att länka till andra bloggar, det kommer garanterat vara uppskattat och personen kommer säkert besöka din blogg och kanske även länka tillbaka.

Här kan du läsa 7 tips på hur du får mer besökare till din blogg

Sökmotoroptimering och länkar

Dessa sätt att få mer besökare till bloggen påverkar tyvärr inte din synlighet i någon större utsträckning hos sökmotorer som Google. Detta eftersom länkar i topplistor eller bloggkommentarer (vanligvis) inte för över någon länkkraft. För att få mer besökare från Google behöver du få länkar på andra sätt, du kan t.ex. komma överens med andra bloggar eller sajter att byta länkar (gärna indirekt, så att sida A länkar till sida B mot att sida C länkar till sida D, detta gör att det är mindre uppenbart att det rör sig om just ett länkbyte och därmed en medveten manipulering av sökresultatet.)

Det optimala är givetvis att skapa så passa bra och intressant innehåll att länkarna strömmar in av sig själv, men tyvärr går det oftast inte till så i verkligheten.

Läs mer om sökmotoroptimering på haed.se.

Sökmotoroptimera din blogg

Även om sökmotoroptimering till stor del handlar om att få länkar finns det även mycket du kan göra på din egen blogg eller webbplats för att bättra på sökmotoroptimeringen och därmed få mer besökare till sajten, detta kallas on page-optimering.

Det handlar mycket om att vara tydlig så att Google vet vad din webbplats handlar om. Den här sidan du läser just nu både titeln och rubriken "Få mer besökare till din blogg", detta för att "berätta" för Google om att det är just det som inlägget handlar om. Man kan även t.ex. fetmarkera det viktigaste - få mer besökare - för att betona att det är viktigt, men man ska absolut inte överdriva utan skriva sina texter för människor, inte sökmotorer!

Använd länkar för att länka till andra blogginlägg när det passar, skriv beskrivande text till bilder du lägger upp, skriv gärna mycket text (Google gillar text).